![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g hladké mouky • 1 kg vypeckovaných třešní • 16 lžic mléka • 250 g másla • 1 vejce • 1 lžička octa • 4 lžíce cukru na zasypání třešní • 1 lžička skořice • rum na zakápnutí • 1 vejce na potření těsta Recept třešňový závin připravíme takto:
Hladkou mouku, mléko, vejce, lžičku octa a ztuhlé nastrouhané máslo vypracujeme na pevné těsto. To rozdělíme na 2 díly, vyválíme na tenký plát, poklademe třešněmi, posypeme cukrem a skořicí, pokapeme rumem, zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Třešňový závin nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborový závin s jablky, jablečno-banánový štrůdl (závin), hnědý třešňový koláč, potica (slovinský ořechový závin), rakouský třešňový koláč, třešňový koláč s mandlemi, sladký závin šinga, třešňový pohár s vanilkovým krémem, meruňkový závin, nepečený medový závin třešňový závin, recept, sladkosti |