![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g třešní • 300 g hladké mouky • 125 g másla • 1 žloutek • 100 ml mléka • 150 g cukru krupice • 1 lžička skořice • 200 g strouhanky Recept třešňový závin připravíme takto:
Z mouky, másla, žloutku a mléka vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl vyválíme na tenký plát, poklademe vypeckovanými třešněmi, posypeme cukrem, skořicí a strouhankou, pláty svineme do rolády, dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Třešňový závin II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hnědý třešňový koláč, závin s třešněmi a tvarohem, jablečno-banánový štrůdl (závin), škvarkový závin, třešňový zákusek se želatinou, jablkový závin, třešňový závin, meruňkový závin, třešňový zmrzlinový dort, jablečný štrůdl s jogurtem (závin) třešňový závin ii, recept, sladkosti |