KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Třešňová omáčka

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept třešňová omáčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g třešní
   • 250 ml bílého vína
   • 250 ml vody
   • lžíce másla
   • mletá skořice
   • lžička hladké mouky
   • 2 lžičky moučkového cukru
   • citrónová kůra
Recept třešňová omáčka připravíme takto:
Třešně vypeckujeme a rozmixujeme je v mixéru. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, smícháme ji s rozmixovanými třešněmi, přilijeme bílé víno, vodu a povaříme asi 5 - 10 minut. Potom omáčku propasírujeme, osladíme, přidáme mletou skořici a trochu nastrouhané citrónové kůry a prohřejeme. Podáváme například k hovězímu masu nebo ke zvěřině.





třešňová omáčka, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz