Třešňová omáčkaKategorie: specialityHodnocení receptu: Na recept třešňová omáčka potřebujeme tyto suroviny: • 500 g třešní • 250 ml bílého vína • 250 ml vody • lžíce másla • mletá skořice • lžička hladké mouky • 2 lžičky moučkového cukru • citrónová kůra Recept třešňová omáčka připravíme takto: Třešně vypeckujeme a rozmixujeme je v mixéru. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, smícháme ji s rozmixovanými třešněmi, přilijeme bílé víno, vodu a povaříme asi 5 - 10 minut. Potom omáčku propasírujeme, osladíme, přidáme mletou skořici a trochu nastrouhané citrónové kůry a prohřejeme. Podáváme například k hovězímu masu nebo ke zvěřině.
třešňová omáčka, recept, speciality |