KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Tradiční velikonoční beránek

Kategorie: sladkosti, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tradiční velikonoční beránek potřebujeme tyto suroviny:

   • 240 g polohrubá mouka
   • 200 g cukru krupice
   • 1 vanilkový cukr
   • 2 vejce
   • 4 bílky
   • 4 žloutky
   • citrónová kůra
Recept tradiční velikonoční beránek připravíme takto:
Do mísy dáme 2 vejce, žloutky, vanilkový a krupicový cukr, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků. Troubu předehřejeme na 190°C. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku. Do formy poté vlijeme připravené těsto a formu zaklopíme. Beránka upečeme dorůžova a ještě teplého opatrně vyklopíme. Až beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka ozdobíme. Polevu necháme ztuhnout a kolem krku beránka uvážeme mašli.





tradiční velikonoční beránek, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz