![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 240 g polohrubá mouka • 200 g cukru krupice • 1 vanilkový cukr • 2 vejce • 4 bílky • 4 žloutky • citrónová kůra Recept tradiční velikonoční beránek připravíme takto:
Do mísy dáme 2 vejce, žloutky, vanilkový a krupicový cukr, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků. Troubu předehřejeme na 190°C. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku. Do formy poté vlijeme připravené těsto a formu zaklopíme. Beránka upečeme dorůžova a ještě teplého opatrně vyklopíme. Až beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka ozdobíme. Polevu necháme ztuhnout a kolem krku beránka uvážeme mašli. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tradiční velikonoční beránek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: velikonoční ptáčata, velikonoční beránek z tvarohového těsta, velikonoční celta, velikonoční jidáš, velikonoční rozinkový koláč, velikonoční beránek piškotový, velikonoční bílkový beránek, dietní velikonoční beránek, velikonoční karotkový beránek, ořechový dort s velikonočními vajíčky tradiční velikonoční beránek, recept, sladkosti |