KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Toskánská parma

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept toskánská parma potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg očištěné a vykuchané královské nebo stříbrné parmy
   • 4 rajčata
   • 3 stroužky česneku
   • sůl
   • pepř
   • oregano
   • 50 ml olivového oleje
   • 1 lžíce nasekané petrželky
   • 100 ml bílého suchého vína
Recept toskánská parma připravíme takto:
Do pekáče dáme vrstvu rajčat nakrájených na tenké plátky, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Rybu osolíme, opepříme a břišní dutinu vymažeme utřeným česnekem, vložíme petržel a plátky rajčat, položíme do pekáče a přikryjeme zbytkem plátků rajčat. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem, přelijeme olivovým olejem, podlijeme vínem a pečeme v troubě při 150°C asi 40 minut. Při pečení podle potřeby podléváme šťávou.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Toskánská parma nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

dýňové noky s parmazánem, pečená treska s parmazánem, francouzská papriková polévka s parmazánem, smažená parma s máslovou omáčkou, kuřecí prsa s chřestem a parmazánem



toskánská parma, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz