TlačenkaKategorie: na chleba, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept tlačenka potřebujeme tyto suroviny: • 2 vepřová kolena • 0,5 kg vepřové plece • 4 nožičky • 1 vepřový jazyk • 2 cibule • 2 lžíce sádla • sůl • pepř • majoránka • česnek Recept tlačenka připravíme takto: Do hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme a vložíme do ní všechno maso, které doměkka uvaříme. Po vychlazení ho vykostíme, nakrájíme na kostičky a na strojku umeleme kůže. Vše dáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na sádle a přidáme k masu. Vše okořeníme, zalijeme polovinou vývaru, ze kterého jsme odstranili tuk a dosolíme podle chuti. Připravíme sáčky na tlačenku, masovou směs do nich nalijeme, oba konce velmi dobře zavážeme provázkem a vaříme při 80-90°C asi 2 hodiny. Pak tlačenku opláchneme a položíme na vál chladit a občas ji obracíme. Asi po 3 hodinách ji dáme do lednice. Podáváme až druhý den s chlebem nebo pečivem.
tlačenka, recept, na chleba |