KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Tlačenka

Kategorie: na chleba, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tlačenka potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 vepřová kolena
   • 0,5 kg vepřové plece
   • 4 nožičky
   • 1 vepřový jazyk
   • 2 cibule
   • 2 lžíce sádla
   • sůl
   • pepř
   • majoránka
   • česnek
Recept tlačenka připravíme takto:
Do hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme a vložíme do ní všechno maso, které doměkka uvaříme. Po vychlazení ho vykostíme, nakrájíme na kostičky a na strojku umeleme kůže. Vše dáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na sádle a přidáme k masu. Vše okořeníme, zalijeme polovinou vývaru, ze kterého jsme odstranili tuk a dosolíme podle chuti. Připravíme sáčky na tlačenku, masovou směs do nich nalijeme, oba konce velmi dobře zavážeme provázkem a vaříme při 80-90°C asi 2 hodiny. Pak tlačenku opláchneme a položíme na vál chladit a občas ji obracíme. Asi po 3 hodinách ji dáme do lednice. Podáváme až druhý den s chlebem nebo pečivem.





tlačenka, recept, na chleba


©2023KucharkaRecepty.cz