KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Tempura

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tempura potřebujeme tyto suroviny:

   • 8 větších garnátů
   • 1 kořen leknínu
   • 2 menší lilky
   • 4 čerstvé prsty chřestu
   • 1 avokádo
   • 2 cibulky
   • 150 g pšeničné mouky
   • vodu
   • rostlinný olej na smažení
Recept tempura připravíme takto:
Z garnátů odstraníme hlavičku a skořápku, po stranách vytvoříme tři řezy (aby se v horkém oleji nezkroutili) a odřízneme špičku ocasu. Ingredience nakrájíme na přiměřené kousky. Chřest nakrájíme podélně a cibuli nakrájíme na kolečka. Těsto připravíme tak, že vejce rozbijeme do misky, přidáme mouku a ledovou vodu, rychle smícháme a necháme vychladit. Olej zahřejeme na vysokou teplotu. Ingredience postupně obalíme v těstíčku a osmažíme v rozpáleném oleji - začínáme se zeleninou. Pěnu z oleje a opadané kousky těstíčka sbíráme s povrchu oleje pomocí sítka. Až jsou všechny kousky usmažené, položíme je na ubrousek, aby se vsákl nadbytečný olej. Naaranžujeme na talíř a podáváme.





tempura, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz