TempuraKategorie: speciality, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu: Na recept tempura potřebujeme tyto suroviny: • 8 větších garnátů • 1 kořen leknínu • 2 menší lilky • 4 čerstvé prsty chřestu • 1 avokádo • 2 cibulky • 150 g pšeničné mouky • vodu • rostlinný olej na smažení Recept tempura připravíme takto: Z garnátů odstraníme hlavičku a skořápku, po stranách vytvoříme tři řezy (aby se v horkém oleji nezkroutili) a odřízneme špičku ocasu. Ingredience nakrájíme na přiměřené kousky. Chřest nakrájíme podélně a cibuli nakrájíme na kolečka. Těsto připravíme tak, že vejce rozbijeme do misky, přidáme mouku a ledovou vodu, rychle smícháme a necháme vychladit. Olej zahřejeme na vysokou teplotu. Ingredience postupně obalíme v těstíčku a osmažíme v rozpáleném oleji - začínáme se zeleninou. Pěnu z oleje a opadané kousky těstíčka sbíráme s povrchu oleje pomocí sítka. Až jsou všechny kousky usmažené, položíme je na ubrousek, aby se vsákl nadbytečný olej. Naaranžujeme na talíř a podáváme.
tempura, recept, speciality |