KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Telecí ragú s olivami

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept telecí ragú s olivami potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg telecí plece
   • 1 konzerva rajčat
   • 1 pomeranč
   • 100 g hladké mouky
   • 1 lžíce olivového oleje
   • 2 lžičky estragonu
   • 2 dcl bílého vína
   • 200 g zelených oliv bez pecek
   • petrželka
Recept telecí ragú s olivami připravíme takto:
Telecí nakrájíme na kostky, promícháme s hladkou moukou a přebytečnou mouku oklepeme. Rajčata slijeme a nakrájíme nadrobno. Nastrouháme kůru asi z jedné třetiny pomeranče. V hrnci rozpálíme olivový olej a zprudka na něm osmahneme maso dozlatova. Přidáme do hrnce nakrájená rajčata, estragon, pomerančovou kůru a víno, stáhneme plamen a pomalu dusíme pod pokličkou asi 45 minut (dokud není maso měkké). Dochutíme solí a pepřem. Pokud je omáčka moc hustá, podlijeme trochou vody. Těsně před dokončením přidáme vypeckované olivy.





telecí ragú s olivami, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz