KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Telecí na víně

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept telecí na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g telecího masa (kýta
   • hřebet nebo plec)
   • 50 g libového uzeného masa
   • 50 g slaniny
   • 1 malá kyselá okurka
   • 2 lžíce na nudličky nakrájené kořenové zeleniny
   • 50 g másla
   • 3 kuličky pepře
   • 1 kulička nového koření
   • 63 ml bílého vína
   • 1 lžička hladké mouky
Recept telecí na víně připravíme takto:
Maso osolíme. Polovinu slaniny, uzené maso a okurku nakrájíme na nudličky a prošpikujeme jimi maso. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, vyškvaříme na pekáči, přidáme máslo, zeleninu, oloupanou a nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Pak přidáme maso, ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vody a pečeme doměkka. Až je maso měkké, vyndáme ho a uchováme v teple. Výpek zaprášíme moukou, povaříme, přilijeme víno a šťávu přecedíme. Podáváme s opečenými bramborami nebo s rýží nebo s knedlíky.





telecí na víně, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz