![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g pravé svíčkové • 50 g slaniny • 2 sardele nebo lžíčka usekané petrželové natě • lžička usekané cibule • 1/2 lžičky strouhané citronové kůry • sůl • 1 lžíce másla • 2 lžíce drobně nakrájené kořenové zeleniny • 1/2 menší cibule • 0,1 l červeného vína • 1 lžíčka hladké mouky Recept svíčková pečeně s vínem připravíme takto:
Vykostěné sardele utřeme a smícháme s petřelovou natí, usekanou cibulí a s citronovou kůrou. Svíčkovou odblaníme, protkneme proužky slaniny, osolíme a potřeme připravenou sardelovou směsí. Na kastrole vyškvaříme větší část másla, osmahneme na něm kořenovou zeleninu a v tomto základu maso po celém povrchu opečeme. Pak je podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme asi 1 hodinu. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou smíchanou se zbytkem másla, rozmícháme, přidáme víno, krátce povaříme a přecedíme. Maso krájíme na tenké plátky, polijeme je trochou omáčky a ostatní omáčku podáváme zvlášť. V naší kuchařce bylo kromě receptu Svíčková pečeně s vínem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: štěpánská hovězí pečeně, hovězí svíčková pečeně v listovém těstě, plněná hovězí pečeně, hovězí pečeně se žampiony, hovězí pečeně s cibulovou omáčkou, uzená pečeně s hrachovou kaší, velikonoční pečeně po švýcarsku, dušená skopová pečeně, telecí pečeně na másle, játra na roštu s portským vínem svíčková pečeně s vínem, recept, hlavní jídla |