KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept svěží ovocný salát se smetanovým krémem potřebujeme tyto suroviny: • 6 kiwi • 2 zralá manga • 1 meloun • 1 kg jahod • 1kg ostružin • 0,5 kg borůvek • na krém: 1,5 hrnku plnotučného mléka • 2/3 hrnku pískového cukru • 6 velkých žloutků • 2 polévkové lžíce změklého másla • půl čajové lžičky obsahu vanilkového lusku Recept svěží ovocný salát se smetanovým krémem připravíme takto:
Kiwi, mango a meloun oloupeme a nakrájíme na kousky, jahody odstopkujeme a nakrájíme na čtvrtky. Nakrájené ovoce a ostružiny a borůvky vložíme do mísy a promícháme. V kastrolu zahřejeme mléko a cukr (nezapomeneme míchat). V misce rozšleháme žloutky a za neustálého míchání pomalu vléváme teplé mléko s cukrem. Jakmile se ingredience spojí, nalijeme vše zpět do kastrolu a zahříváme dalších pět minut (nebo dokud směs lehce nezhoustne - směs by se neměla vařit, aby se žloutky nesrazily). Jakmile má krém požadovanou hustotu (musí být pevný pouze do té míry, aby obalil ovoce), odstavíme kastrol ze sporáku a do směsi zašlehejte máslo a vanilku. Do misek nebo sklenic připravíme jednotlivé porce ovoce, přelijeme krémem a před podáváním necháme vychladit. V naší kuchařce bylo kromě receptu Svěží ovocný salát se smetanovým krémem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: těstovinový salát z kuřecího masa, okurkový salát s rajčaty a sýrem, ledový salát s rajčaty, hermelínový salát se šunkou a zeleninovou paprikou, pikantní kuřecí salát, rajčatový salát s cuketami, medový salát, zeleninový salát s ředkvičkami, francouzský ředkvičkový salát, český salát svěží ovocný salát se smetanovým krémem, recept, saláty |