![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 8–10 plátků toastového chleba • 20 sušených švestek bez pecek • 100 ml slivovice • 10 plátků libové anglické slaniny • 100-150 g kozího sýra • 1 lžíce francouzské nebo lahůdkové hořčice • 20 lístků koriandru nebo polníčku či rukoly Recept švestkové chuťovky připravíme takto:
Švestky vložíme do misky, zalijeme slivovicí a necháme chvíli nasáknout. Z toastového chleba vypíchneme kulatým vykrajovátkem kolečka a nasucho opečeme na pánvi nebo grilu z obou stran. Naložené švestky necháme okapat, místo po pecce naplníme kouskem kozího sýra. Plátky slaniny rozpůlíme, potřeme z jedné strany lehce hořčicí a naplněné švestky do slaniny zabalíme. Dáme na plech a v troubě nebo na grilu krátce (asi 5 minut) rozpečeme. Opečeme plátek toastového chleba a rozkrojíme ho na čtyři stejně velké čtverečky, na ně položíme lístek koriandru nebo salátu a přichytíme párátkem rozpečenou švestku ve slanině. V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestkové chuťovky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sýrové chuťovky švestkové chuťovky, recept, předkrmy |