KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept svatební candát potřebujeme tyto suroviny: • 1 candát • 100 g sádla • 50 g strouhanky • 5 dcl oleje • citrón • 2 lžíce citrónové šťávy • rajče • čerstvý salát • 2 kompotované višně • 5 krajíců chleba • sůl Recept svatební candát připravíme takto:
Vykuchanou rybu necháme celou, pouze odstraníme oči. Hřbet několikrát nařízneme až k páteři, tlamu rozevřeme a zajistíme párátkem. Dobře osolíme a necháme hodinu v chladu. Pak candáta obalíme ve strouhance, ocas přitáhneme nití k hlavě, aby vytvořil oblouk a zvolna smažíme v takovém množství oleje, aby byla ryba do poloviny potopena. Nejdřív smažíme hřbetní, potom břišní část. Odstraníme nit a párátko z tlamy, do tlamy vložíme rajče, do očních důlků kompotované višně. Na mísu poskládáme salátové listy, pokapeme citrónovou šťávou, na ně položíme rybu, do hřbetních zářezů vložíme poloviny koleček citrónů a vše obložíme posolenými topinkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Svatební candát nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: candát s koprovou majonézou svatební candát, recept, speciality |