![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g jáhel • 1 l mléka • 4 vejce • 6 lžic cukru • nastrouhaná kůra z 1 citronu • 3 špetky soli • 150 g másla • 200 ml šlehačky Recept staročeský jáhelník připravíme takto:
Jáhly uvaříme v osoleném mléce až vznikne hustá kaše. Do vychladlé kaše vmícháme 3 žloutky, cukr, citronovou kůru a sníh z bílků. Promícháme a dáme do pekáčku vymazaného máslem. Poklademe švestkami, zalijeme na povrchu smetanou s rozmíchaným vejcem, polijeme zbytkem rozpuštěného másla a dáme zapéct do trouby na 25 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeský jáhelník nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeský králík na smetaně, staročeský buřtguláš, staročeský slepenec, staročeský hovězí jazyk, staročeský houbový kuba, staročeský kuthan, staročeský kapr, staročeský guláš, staročeský kuřecí řízek staročeský jáhelník, recept, hlavní jídla |