![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 l mléka • 600 g polohrubé mouky • 4 vejce • 2 lžíce moučkového cukru • 40 g čerstvého droždí • špetka soli • olej na smažení • na náplň: povidla + tvrdý tvaroh Recept staročeské lívance připravíme takto:
Trochu mléka ohřejeme, vmícháme cukr, přidáme rozdrobené droždí, přikryjeme a necháme vzejít. Zbylé mléko nalijeme do mísy, osolíme, přidáme celá vejce a metličkou rozšleháme. Pak přidáme kvásek, mouku, vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme nakynout (45-60 minut). Z nakynutého těsta smažíme na pánvi potřené olejem lívance. Staročeské lívance podáváme namazané například povidly a posypané nastrouhaným tvarohem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeské lívance nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: cibulové lívance, banánové lívance, rýžové lívance ii, čočkové lívance, lívance iii, staročeské palačinky s drůbežími játry, lívance, šunkové lívance, jablečné lívance ii, lívance iv staročeské lívance, recept, předkrmy |