![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg mladých kopřivových listů • 1 velká cibule • 3 stroužky česneku • 2 lžíce sádla • 2 lžíce hladké mouky • sůl • 2 vejce • 2 lžíce mléka Recept špenát z kopřiv připravíme takto:
Kopřivy omyjeme, spaříme vroucí vodou a povaříme (asi 10 minut). Pak vodu scedíme, kopřivy umeleme nebo nasekáme nadrobno. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme zlatavou jíšku. Pak přidáme kopřivy a krátce podusíme. Špenát dochutíme česnekem utřeným se solí, vmícháme do něj vejce a nakonec zjemníme mlékem. Špenát z kopřiv podáváme s vařeným vejcem a vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Špenát z kopřiv nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: těstoviny s listovým špenátem a slaninou, špenátová rýže s česnekem a petrželkou, špenátový nákyp, špenát po římsku, špenátový nákyp s vepřovým masem, jehněčí roláda se špenátovou náplní, jehněčí na česneku s brambory a špenátem, kari tofu se špenátem, špenátové špagety, špenát s těstovinami a uzeným masem špenát z kopřiv, recept, hlavní jídla |