KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Španělský vepřový plátek

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept španělský vepřový plátek potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřové kýty
   • 100 g šunky
   • 2 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 3 rajčata
   • 1 balení sterilované zelené olivy
   • 10 g hladké mouky
   • olej
   • 100 ml červeného vína
   • sůl
   • pepř
Recept španělský vepřový plátek připravíme takto:
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a zaprášíme moukou. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran a vyndáme na nahřáté talíře. Na pánev vložíme na plátky nakrájenou cibuli a rajčata, zprudka opečeme, přidáme šunku pokrájenou na nudličky, zalijeme vínem, vložíme opečené řízky a necháme přejít varem. Maso ozdobíme olivami a podáváme s rýží.





španělský vepřový plátek, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz