KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Španělská omeleta

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept španělská omeleta potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g brambor
   • 1 velká cibule
   • 150 ml extra panenského olivového oleje
   • 1 lžíce nasekané zelené petrželky
   • 6 vajec
   • sůl
   • pepř
Recept španělská omeleta připravíme takto:
Cibuli i brambory oloupeme, nakrájíme na asi 3 milimetrové plátky, a pak pomalu smažíme na oleji v silnostěnné pánvi asi půl hodiny, občas zamícháme. Směs pak vsypeme do cedníku zavěšeného nad miskou a necháme odkapat přebytečný olej. Vejce dáme do mísy, rozšleháme a přidáme k nim brambory s cibulí a petrželku. Osolíme, opepříme, přilijeme lžíci odkapaného oleje a zamícháme. Dáme to na pánev a na mírném ohni opékáme dalších dvacet minut. Pak omeletu otočíme a minutu smažíme z druhé strany. Takto omeletu obrátíme ještě dvakrát.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Španělská omeleta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

omeleta s rajčaty, pohanková omeleta s tofu, třešňová omeleta, houbová omeleta, sýrová omeleta s hráškem, omeleta peisan, omeleta s růžičkovou kapustou, omeleta s nivou, omeleta s čerstvým špenátem, omeleta se slaninou a špenátem



španělská omeleta, recept, předkrmy


©2024KucharkaRecepty.cz