KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Šneci po burgundsku

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept šneci po burgundsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 48 šneků (čerstvých
   • marinovaných z plechovky nebo zamražených)
   • 150 g másla
   • 1 šalotka (nebo jarní cibulka)
   • 4 stroužky česneku
   • 2-3 stonky petrželové natě (ne kudrnky!) pepř
   • sůl
Recept šneci po burgundsku připravíme takto:
Pokud máme šneky z konzervy, necháme je okapat a pak osušíme. U čerstvých nebo mražených odstraníme nejprve ulitu a vložíme je na noc do směsi soli a vinného octa (tím z nich dostaneme sliz). Pak je omyjeme a ve vodě vaříme 30 minut. Česnek rozdrtíme, přidáme nastrouhanou šalotku, sůl, najemno nakrájenou petrželovou nať a máslo, promícháme a necháme chvíli odležet. Šneky vložíme do zapékací misky, dáme na ně kousek česnekového másla a zapečeme při 180°C dozlatova (cca 5-10 min). Podáváme s bílým pečivem a bílým vínem.





šneci po burgundsku, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz