Šneci po burgundskuKategorie: specialityHodnocení receptu: Na recept šneci po burgundsku potřebujeme tyto suroviny: • 48 šneků (čerstvých • marinovaných z plechovky nebo zamražených) • 150 g másla • 1 šalotka (nebo jarní cibulka) • 4 stroužky česneku • 2-3 stonky petrželové natě (ne kudrnky!)
pepř • sůl Recept šneci po burgundsku připravíme takto: Pokud máme šneky z konzervy, necháme je okapat a pak osušíme. U čerstvých nebo mražených odstraníme nejprve ulitu a vložíme je na noc do směsi soli a vinného octa (tím z nich dostaneme sliz). Pak je omyjeme a ve vodě vaříme 30 minut.
Česnek rozdrtíme, přidáme nastrouhanou šalotku, sůl, najemno nakrájenou petrželovou nať a máslo, promícháme a necháme chvíli odležet. Šneky vložíme do zapékací misky, dáme na ně kousek česnekového másla a zapečeme při 180°C dozlatova (cca 5-10 min). Podáváme s bílým pečivem a bílým vínem.
šneci po burgundsku, recept, speciality |