Slovácké latyKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu: Na recept slovácké laty potřebujeme tyto suroviny: • 600 g brambor • 200 g hladké mouky • 1 vejce • 2 lžíce domácího sádla • špetka soli • 150 g švestkových povidel • 80 g mletého máku • 3 lžíce moučkového cukru Recept slovácké laty připravíme takto: Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a necháme je vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl a mouku a vypracujeme hladké těsto. Z něho vytvarujeme váleček, nakrájíme jej na plátky a z nich tvarujeme kuličky, které rozválíme na tenké placky. Ty pak opečeme z obou stran nasucho na rozpálené pánvi (jakmile se na placce tvoří puchýřky, je hotová). Hotové placky potřeme nejprve rozpuštěným sádlem, potom povidly, posypeme je mákem smíchaným s moučkovým cukrem a zavineme jako palačinky.
slovácké laty, recept, hlavní jídla |