Slezské pirohyKategorie: specialityHodnocení receptu:   Na recept slezské pirohy potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg brambor • 1 vejce • 15 dkg hrubé mouky • 10 dkg krupice • 15 dkg vepřových škvarků • sůl • česnek • 1 dcl oleje Recept slezské pirohy připravíme takto: Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Pak je nastrouháme, přidáme vejce (část si necháme na potření a spojení okrajů pirohů), krupici, mouku a sůl a vypracujeme těsto. Do těsta přimícháme ještě třetinu nasekaných škvarků a rozetřený česnek. Těsto pak rozválíme na plát asi půl centimetru silný, ze kterého vykrajujeme čtverce. Na ně naklademe zbytek škvarků, okraje potřeme syrovým vejcem, přehneme do trojúhelníků a okraje dobře přitlačíme. Smažíme v rozpáleném oleji.
slezské pirohy, recept, speciality |