![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 slepice • 200 g sterilovaného hrášku • 1 cibule • 2,5 dcl slepičího vývaru • 2,5 dcl smetany • 1 lžíce oleje • sůl • špetka nastrouhaného muškátového oříšku • na jíšku: 50 g másla + 50 g hladké mouky Recept slepice na hrášku připravíme takto:
Dobře očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě doměkka, pak vykostíme a maso nakrájíme na větší kousky. Nadrobno nakrájenou cibuli mírně osmahneme na oleji. Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, rozředíme vývarem a povaříme (je-li vývaru málo, přidáme ještě trochu vývaru nebo vody). Pak přidáme hrášek a osmaženou cibuli, ochutíme muškátovým oříškem a doplníme smetanou. Nalijeme na slepičí maso a už jen prohřejeme (nevaříme). V naší kuchařce bylo kromě receptu Slepice na hrášku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: slepice na divoko, slepice na paprice, slepice na kari, pečená slepice, slepice po arménsku, zadělávaná slepice s hráškem, podkarpatská slepice se zelím slepice na hrášku, recept, hlavní jídla |