KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept škvarková pomazánka potřebujeme tyto suroviny: • 2 kg škvarků • 1 kg syrového vykostěného bůčku • 12 vajec • 500 g plnotučné hořčice • 3 sklenice (0,7 litru) sterilovaného zeleninového leča • 3 velké cibule • 1 palička česneku • 1 neslazené kondenzované mléko • sůl • 1 lžička pepře • podle chuti 1-2 lžičky ostré papriky nebo chilli Recept škvarková pomazánka připravíme takto:
Škvarky, syrové maso, zeleninové lečo, cibuli a česnek semeleme v mlýnku na maso. Část škvarků můžeme jen překrájet na menší kousky, v pomazánce pak budou tvořit pěknou mozaiku. Vše promícháme, přidáme vejce, hořčici, neslazené kondenzované mléko a koření. Opět důkladně promícháme, aby vznikla hladká směs. Osolíme podle chuti (asi 2 lžíce soli) a opět promícháme. Toto množství pomazánky nám vystačí na naplnění asi 14 třídecilitrových zavařovacích sklenic. Sklenice dáme do zavařovacího hrnce a sterilujeme 2 hodiny při mírném varu. Poté je vyndáme, necháme zchladnout a uložíme na studeném místě. V naší kuchařce bylo kromě receptu Škvarková pomazánka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: lehká tvarohová pomazánka ii, oříšková pomazánka, křenová pomazánka s jablkem, waldorfská pomazánka, vepřová pikantní pomazánka, sardinková pomazánka s naloženými houbami, pikantní vepřová pomazánka, škarková pomazánka, dietní pomazánka ze sardinek, sýrová pomazánka škvarková pomazánka, recept, na chleba |