KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Škvarková pomazánka

Kategorie: na chleba, pomazánky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept škvarková pomazánka potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 kg škvarků
   • 1 kg syrového vykostěného bůčku
   • 12 vajec
   • 500 g plnotučné hořčice
   • 3 sklenice (0,7 litru) sterilovaného zeleninového leča
   • 3 velké cibule
   • 1 palička česneku
   • 1 neslazené kondenzované mléko
   • sůl
   • 1 lžička pepře
   • podle chuti 1-2 lžičky ostré papriky nebo chilli
Recept škvarková pomazánka připravíme takto:
Škvarky, syrové maso, zeleninové lečo, cibuli a česnek semeleme v mlýnku na maso. Část škvarků můžeme jen překrájet na menší kousky, v pomazánce pak budou tvořit pěknou mozaiku. Vše promícháme, přidáme vejce, hořčici, neslazené kondenzované mléko a koření. Opět důkladně promícháme, aby vznikla hladká směs. Osolíme podle chuti (asi 2 lžíce soli) a opět promícháme. Toto množství pomazánky nám vystačí na naplnění asi 14 třídecilitrových zavařovacích sklenic. Sklenice dáme do zavařovacího hrnce a sterilujeme 2 hodiny při mírném varu. Poté je vyndáme, necháme zchladnout a uložíme na studeném místě.





škvarková pomazánka, recept, na chleba


©2024KucharkaRecepty.cz