KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Škubánky s uzeným masem a cibulíKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:Na recept škubánky s uzeným masem a cibulí potřebujeme tyto suroviny: • 700 g oloupaných brambor • 250 g hrubé mouky • sůl • 100 až 200 g vařeného uzeného masa • 120 g sádla • 150 g cibule. Recept škubánky s uzeným masem a cibulí připravíme takto:
Oloupané brambory opláchněte ve studené vodě, nakrájejte na stejně velké kousky, zalijte vařící vodou, osolte a uvařte téměř doměkka. Část vody z brambor slijte (vodu ponechejte jen do poloviny výšky brambor), obrácenou vařečkou udělejte do brambor několik otvorů, brambory zasypte hrubou moukou a pod pokličkou nechejte na malém plamínku propařit. Potom brambory rozšťouchejte a vymíchejte v hladké těsto. Na větší části sádla osmažte dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidejte pokrájené uzené maso a osmahněte. Lžící namáčenou v rozehřátém sádle vykrajujte škubánky, pokládejte je na talíře a přelijte uzeným masem s cibulí a sádlem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Škubánky s uzeným masem a cibulí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní hrášek s hovězím masem, papriky plněné masem a rýží v rajské omáčce, treska s česnekem, cibulí a petrželkou, zapečené těstoviny s uzeným masem, špecle s kysaným zelím a uzeným masem, špenátový nákyp s vepřovým masem, špagety s kuřecím masem na víně a smetaně, slovenský fazolový guláš s vepřovým masem, rajská omáčka s hovězím masem, špecle s vepřovým masem škubánky s uzeným masem a cibulí, recept, hlavní jídla |