![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g předního beraního masa s kostí • 50 g krup • 1250 ml vody • 100 g kořenové zeleniny • 1 pórek • 30 g sterilizovaného hrášku • sůl • pepř • petrželka Recept skotská beraní polévka připravíme takto:
Maso s kostí nasekáme na menší kousky, vložíme do studené vody, opepříme, osolíme a uvaříme na mírném plameni do poloměkka. Pak přidáme kroupy a uvaříme téměř doměkka. Očištěnou kořenovou zeleninu a pórek nakrájíme, vložíme do hrnce a dovaříme. Měkké maso vyndáme, vykostíme, nakrájíme na malé kostky a vložíme zpět do polévky, přidáme sterilizovaný hrášek, zahřejeme a dochutíme nadrobno nakrájenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Skotská beraní polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hrachová polévka s beraním masem, bulharská beraní polévka, skotská skopová polévka, beraní polévka s fazolemi skotská beraní polévka, recept, polévky |