Skandinávská polévkaKategorie: polévky, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:   Na recept skandinávská polévka potřebujeme tyto suroviny: • 400 g rybího filé • 0,5 l plnotučného mléka • 4 kuličky celého pepře • hladká mouka • muškátový květ • sůl • 2 polévkové lžíce sterilovaného hrášku Recept skandinávská polévka připravíme takto: Nerozmrazené filé vaříme v 3/4 litru slané vody s pepřem (čím méně vody, tím lépe). Uvařenou rybu vyndáme, smícháme mouku s muškátovým květem, rozmícháme do hladka v mléce a přilijeme k vývaru. Za stálého míchání přivedeme k varu a asi 2 až 3 minuty povaříme, přičemž dáváme pozor, aby se mléko nepřipálilo. Pak vrátíme do polévky filé, přidáme hrášek a už jen velmi krátce povaříme.
skandinávská polévka, recept, polévky |