![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 125 ml červeného vína • 3 lžíce šípkové marmelády • 3 lžíce rajského protlaku • sůl • pepř • hřebíček • šťáva z poloviny citronu • 125 ml smetany Recept šípková omáčka připravíme takto:
Víno svaříme s hřebíčkem, přidáme šípkovou marmeládu a rajský protlak a povaříme. Omáčku osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a vaříme ještě asi 5 minut. Šípkovou omáčku podáváme ke zvěřině a tmavým masům. V naší kuchařce bylo kromě receptu Šípková omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: čínská švestková omáčka, teplá česneková omáčka, černá řecká omáčka (mikonos), žloutková omáčka, lehká pikantní švestková omáčka, cuketová omáčka, sýrová omáčka s cibulí, cibulová omáčka, domácí tatarská omáčka, česneková omáčka iii šípková omáčka, recept, přílohy |