![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 250 g uzeného masa nebo šunkového salámu • 300 g eidamu • 0,5 kg lístkového těsta • mouka • 2 syrová vejce • 3 natvrdo uvařená vejce • 2 tukové slané rohlíky • mléko • hořčice • pepř • sůl • 2 lžíce sterilovaných hub • petrželka Recept silvestrovské podkovy připravíme takto:
Těsto rozválíme jako na závin. Uzené maso nadrobno rozsekáme, přidáme nakrájené v mléce rozmočené rohlíky, nahrubo rozstrouhaný sýr, na kostičky rozsekaná vařená vejce a promícháme s jedním syrovým vejcem. Placku těsta potřeme hořčicí, rozetřeme na ni připravenou směs, posypeme houbami nebo okapaným houbovým salátem a petrželkou. Stočíme a na vodou postříkaný plech upravíme závin do tvaru podkovy. Potřeme druhým vejcem a pečeme v hodně vyhřáté troubě dozlatova. Podávat můžeme jak teplé, tak i studené. V naší kuchařce bylo kromě receptu Silvestrovské podkovy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: silvestrovské jednohubky silvestrovské podkovy, recept, předkrmy |