KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Sikulský guláš

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept sikulský guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,5 kg vepřového bůčku
   • 1 vepřová nožička
   • 400 g kysaného zelí
   • sůl
   • 80 g cibule
   • 60 g sádla
   • mletá červená paprika
   • kmín
   • 1 stroužek česneku
   • 0,5 dcl zakysané smetany
   • 15 g hladké mouky
   • 1 citron
Recept sikulský guláš připravíme takto:
Maso nakrájíme na menší kousky, nožičku přesekneme podélně a ještě napůl. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, přidáme papriku, kmín, rozetřený česnek, podlijeme vodou, přidáme nožičku, osolíme a přikryté dusíme. Později přidáme osolené maso, dusíme asi půl hodiny (podle potřeby podlijeme vodou). Nakonec přidáme kysané zelí a dusíme pod pokličkou. Až je maso a zelí měkké, přidáme do guláše smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, promícháme a povaříme. Podle chuti přidáme soli a citronové šťávy. Sikulský guláš podáváme s chlebem nebo houskovými knedlíky.





sikulský guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz