KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Selská hovězí polévka

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept selská hovězí polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězích kostí
   • 0,5 kg hovězího masa
   • 2 vejce
   • 250 g mouky
   • 1 cibule
   • sůl
   • pepř
   • 1 citrón
   • 1 lžíce rajčatového protlaku
   • 2 lžíce oleje
Recept selská hovězí polévka připravíme takto:
Kosti vložíme do studené vody, přidáme rajčatový protlak a přivedeme k varu. Hovězí maso umeleme, smícháme s nakrájenou cibulí a dochutíme solí a pepřem. Z mouky, vajec a vody vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme malé čtverce (cca 4x4 cm), které naplníme mletým masem a zavineme. Rolky osmahneme na oleji, vložíme do vývaru a vaříme asi 15 minut. Z 1 lžíce mouky a 2 lžic oleje připravíme jíšku, vmícháme ji do polévky a necháme přejít varem. Hotovou polévku pokapeme citrónovou šťávou a podle chuti dosolíme. Ihned podáváme.





selská hovězí polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz