Savojská polévkaKategorie: polévkyHodnocení receptu: Na recept savojská polévka potřebujeme tyto suroviny: • 1,1 l vývaru • 500 ml mléka • 200 g bílé ředkve • 200 g brambor • 150 g mrkve • 150 g celeru • 1 cibule • 200 g pórku • 60 g másla • sůl • mletý černý pepř • půl francouzské bagety • 80 g tučného sýra (madeland • ementál) • petrželka na ozdobu Recept savojská polévka připravíme takto: Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přisypeme zbylou zeleninu a společně vše orestujeme. Přilijeme osolený vývar a zeleninu uvaříme téměř doměkka. Pak přidáme mléko, sůl, pepř a dovaříme doměkka. Bagetu nakrájenou na plátky rozložíme na plech, poklademe kousky sýra a zapečeme v troubě. Podáváme s krutony se sýrem a zdobíme petrželkou.
savojská polévka, recept, polévky |