KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept rýžový nákyp s lučinou potřebujeme tyto suroviny: • 4 sáčky parboiled rýže • 200g Lučiny • 2 vejce • 8 půlek kompotované broskve • 80 g másla • 100 g práškového cukru Recept rýžový nákyp s lučinou připravíme takto:
Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Zapékací misku vymažeme kouskem másla. Zbylé máslo utřeme dohladka s cukrem, přidáme Lučinu a žloutky z vajec a smícháme s rýží. Polovinu směsi vložíme do zapékací misky, poklademe ji plátky broskví a překryjeme druhou polovinou směsi. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 170°C asi 40 minut. Mezitím ze zbylých bílků ušleháme sníh, který těsně před dopečením navršíme na rýžovou směs a necháme v troubě zezlátnout. Podáváme jako dezert nebo i jako hlavní chod. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rýžový nákyp s Lučinou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rýžový koláč, rýžový pudink s ovocem, thajský rýžový pudink, krupicový nákyp, makový nákyp, dýňový nákyp, jáhlový nákyp s jahodami, nákyp s banány, jablečný nákyp s banány rýžový nákyp s lučinou, recept, sladkosti |