KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Rybí předkrm na topince

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept rybí předkrm na topince potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g sladkovodní ryby (např. kapr
   • pstruh)
   • 1 malá cibule
   • 1 lžíce másla a 2 lžíce oleje
   • sůl
   • citronová šťáva
   • 1 sklenka bílého vína
   • 1 čínské zelí nebo hlávkový salát
   • 5 lžic sterilovaného hrášku s mrkví (nebo zmrazeného
   • uvařeného a ochlazeného)
   • 1 jablko
   • 2 vejce vařená natvrdo
   • 100 g majolky
   • 1 dl husté smetany ke šlehání
   • 6 plátků toastového chleba
   • olej
Recept rybí předkrm na topince připravíme takto:
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme ne oleji s máslem. Rybu osolíme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme k cibuli a po obou stranách ji opečeme. Potom rybu podlijeme vínem a podusíme, až se víno odpaří. Sejmeme s ohně, rybu vykostíme a pokrájíme nadrobno. Čínské zelí nebo hlávkový salát opereme, osušíme a nakrájíme na nudličky (několik listů si dáme stranou). Jablko rozkrájíme na kostičky a hned zakapeme citronovou šťávou. Vejce oloupeme a nakrájíme nadrobno. Salát či zelí, jablko, vejce a hrášek s mrkví smícháme v míse s výpekem z ryby, majolkou a smetanou. Nakonec lehce vmícháme rybí maso a salát dáme do chladu odpočinout. Před podáváním opečeme toastový chléb, položíme na něj lístek zelí nebo hlávkového salátu. Na každý toast urovnáme salát a ozdobíme podle chuti a možností.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Rybí předkrm na topince nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

rybí omelety, lovecký předkrm, předkrm z vařených vajec, vánoční předkrm, předkrm alpského horala , lehký předkrm z ústřic



rybí předkrm na topince, recept, předkrmy


©2024KucharkaRecepty.cz