KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept rybí předkrm na topince potřebujeme tyto suroviny: • 500 g sladkovodní ryby (např. kapr • pstruh) • 1 malá cibule • 1 lžíce másla a 2 lžíce oleje • sůl • citronová šťáva • 1 sklenka bílého vína • 1 čínské zelí nebo hlávkový salát • 5 lžic sterilovaného hrášku s mrkví (nebo zmrazeného • uvařeného a ochlazeného) • 1 jablko • 2 vejce vařená natvrdo • 100 g majolky • 1 dl husté smetany ke šlehání • 6 plátků toastového chleba • olej Recept rybí předkrm na topince připravíme takto:
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme ne oleji s máslem. Rybu osolíme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme k cibuli a po obou stranách ji opečeme. Potom rybu podlijeme vínem a podusíme, až se víno odpaří. Sejmeme s ohně, rybu vykostíme a pokrájíme nadrobno. Čínské zelí nebo hlávkový salát opereme, osušíme a nakrájíme na nudličky (několik listů si dáme stranou). Jablko rozkrájíme na kostičky a hned zakapeme citronovou šťávou. Vejce oloupeme a nakrájíme nadrobno. Salát či zelí, jablko, vejce a hrášek s mrkví smícháme v míse s výpekem z ryby, majolkou a smetanou. Nakonec lehce vmícháme rybí maso a salát dáme do chladu odpočinout. Před podáváním opečeme toastový chléb, položíme na něj lístek zelí nebo hlávkového salátu. Na každý toast urovnáme salát a ozdobíme podle chuti a možností. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rybí předkrm na topince nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rybí omelety, lovecký předkrm, předkrm z vařených vajec, vánoční předkrm, předkrm alpského horala , lehký předkrm z ústřic rybí předkrm na topince, recept, předkrmy |