Růžičková polévkaKategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:   Na recept růžičková polévka potřebujeme tyto suroviny: • 400 g růžičkové kapusty • 4 plátky anglické slaniny • 1 malá cibule • 250 g brambor • 1 mrkev • 30 g másla • 750 ml zeleninového vývaru • 1-2 lžíce světlé hotové jíšky • 1-2 stroužky česneku • majoránka • sůl • pepř Recept růžičková polévka připravíme takto: Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme očištěnou kapustu (větší kapustičky překrájíme na poloviny nebo čtvrtiny), na kostičky nakrájené brambory a vše zalijeme vývarem. Polévku osolíme, opepříme a zvolna vaříme, až je zelenina měkká (cca 15 - 20 minut). Nakonec ji zahustíme jíškou, dochutíme utřeným česnekem a majoránkou. Porce polévky podáváme posypané opečenou slaninou.
růžičková polévka, recept, polévky |