KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept ruské pirohy potřebujeme tyto suroviny: • 250 g hrubé mouky • 250 ml zakysané smetany • 150 ml vody • 1 vejce • 1 lžíce másla • půl lžičky soli • na náplň: 200 g brambor vařených ve slupce + 100 g tvarohu + cibule + olej + sůl + pepř Recept ruské pirohy připravíme takto:
Hrubou mouku smícháme se solí, přidáme změklé máslo, vejce, přilijeme vodu a vypracujeme vláčné těsto, které necháme chvíli uležet. Vařené brambory oloupeme, umeleme na masovém strojku, přidáme nakrájenou a osmaženou cibuli, tvaroh, osolíme a opepříme a dobře promícháme. Těsto rozválíme na tloušťku na asi 2 mm, rozkrájíme na čtverečky, naplníme bramborovo-tvarohovou směsí, dobře uzavřeme a vaříme v osolené vodě 3-4 minuty. Podáváme polité máslem a smetanou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Ruské pirohy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborové pirohy se zelím, spišské pirohy, kynuté ruské palačinky, salašské bryndzové pirohy, pruské masové koule, bramborové pirohy s uzeným masem, ruské pelmeně ruské pirohy, recept, hlavní jídla |