Rošťácká polévkaKategorie: polévky, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept rošťácká polévka potřebujeme tyto suroviny: • 100 g uzeného bůčku • 100 g párků • 350 g kysaného zelí • 100 g cibule • 3 stroužky česneku • 1,5 l vody • 2 dcl zakysané smetany • 50 g tuku • 2 lžíce hladké mouky • 50 g rajčatového protlaku • sůl • mletý černý pepř • mletá červená paprika • 2 bobkové listy • kmín Recept rošťácká polévka připravíme takto: Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme rajčatový protlak, mletou červenou papriku a trochu podlijeme vodou. Přidáme ještě na kostky nakrájený uzený bůček a vše spolu podusíme do poloměkka. Potom přidáme zelí, bobkový list, kmín, rozetřený česnek a sůl, dolijeme vodu a uvaříme do měkka. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do polévky a provaříme. Nakonec dochutíme pepřem, podle potřeby přidáme trochu cukru, pokud je zelí kyselejší, a přidáme na kolečka nakrájený párek.
rošťácká polévka, recept, polévky |