KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Rošťácká polévka

Kategorie: polévky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept rošťácká polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 100 g uzeného bůčku
   • 100 g párků
   • 350 g kysaného zelí
   • 100 g cibule
   • 3 stroužky česneku
   • 1,5 l vody
   • 2 dcl zakysané smetany
   • 50 g tuku
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 50 g rajčatového protlaku
   • sůl
   • mletý černý pepř
   • mletá červená paprika
   • 2 bobkové listy
   • kmín
Recept rošťácká polévka připravíme takto:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, přidáme rajčatový protlak, mletou červenou papriku a trochu podlijeme vodou. Přidáme ještě na kostky nakrájený uzený bůček a vše spolu podusíme do poloměkka. Potom přidáme zelí, bobkový list, kmín, rozetřený česnek a sůl, dolijeme vodu a uvaříme do měkka. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do polévky a provaříme. Nakonec dochutíme pepřem, podle potřeby přidáme trochu cukru, pokud je zelí kyselejší, a přidáme na kolečka nakrájený párek.





rošťácká polévka, recept, polévky


©2023KucharkaRecepty.cz