![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 150 g mouky • 0,5 l mléka • 2 vejce • 50 g másla • 40 g ementálu • 20 g parmezánu Recept římské sýrové halušky připravíme takto:
Mouku smícháme s vejci a pomalu přiléváme mléko. Přidáme ementál nakrájený na malé kostky, postavíme na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne. Potom ji osolíme a přidáme polovinu dávky másla. Až těsto vychladne, za pomoci lžičky vykrajujeme halušky, dáváme je do mísy vymazané máslem, prokládáme kousky zbylého másla a posypeme strouhaným parmezánem. Mísu přiklopíme a masu chvíli zapečeme v troubě. Podávame teplé jako přílohu napříkald k dusenému hovězímu masu nebo jako samostatné jídlo. V naší kuchařce bylo kromě receptu Římské sýrové halušky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sýrové placky s pórkem a brokolicí, smažené sýrové kuličky, játrové halušky, sýrové knedlíčky s bylinkami, máslové halušky ii, halušky z brambor, halušky, sójové halušky, halušky ii, jáhlové halušky římské sýrové halušky, recept, přílohy |