![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vypeckovaných třešní • 125 g hladké mouky • 4 vejce • 2 lžíce cukru • 6 dcl mléka • máslo na vymazání • 3 lžíce rumu • sůl • cukr na ozdobení Recept rakouský třešňový koláč připravíme takto:
Mouku nasypeme do mísy, do mouky uděláme důlek, do něj dáme vejce, cukr a sůl, přidáme mléko a vyšleháme hladké těsto. Do vymazané zapékací mísy nalijeme polovinu těsta, na něj vložíme vypeckované třešně a zalijeme zbylým těstem. Pak pokropíme rumem a pečeme v troubě asi 40 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rakouský třešňový koláč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: třešňový závin ii, limetkové koláčky s ořechy, mrkvové koláčky, angreštový koláč, koláč s mandlemi a fíky, bramborový koláč s jablky, lucemburský tvarohový koláč, chodské koláče, hruškový koláč, malinový koláč z křehkého těsta rakouský třešňový koláč, recept, sladkosti |