KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Provensálský králík na vejcích

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept provensálský králík na vejcích potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 králíčí stehna
   • 1 kg brambor
   • 4 mrkve
   • 2 cibule
   • česnek
   • sůl
   • 2 lžičky provensálských bylinek
   • máslo
   • 6 uvařených vajec
Recept provensálský králík na vejcích připravíme takto:
Stehna osolíme, okořeníme, zprudka opečeme a přendáme do pekáče. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, špalíčky mrkve a máslo, podlijeme vodou a přikryté pečeme asi 40 minut. Pak přidáme brambory nakrájené na poloviny a pečeme přikryté ještě asi 20 minut. Pak odkryjeme a pečeme, dokud stehna nezezlátnou a brambory nebudou mít křupavou kůrčičku. Vařená vejce nakrájená na poloviny vhodíme do pekáče asi 10 minut před podáváním.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Provensálský králík na vejcích nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

králík načerno, dušený králík na šípkách, pikantní králík, pečený divoký králík, králík na dijonské hořčici, králík pečený s nádivkou, králík po vlámsku, králík na cibuli, labužnický králík, bůčková roláda s králíkem



provensálský králík na vejcích, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz