![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 vepřové řízky • 2 lžíce oleje • 40 g másla • rovná lžíce hladké mouky • 1,5 dl vývaru z kostí • sůl Recept přírodní vepřové řízky připravíme takto:
Odblaněné, přes vlákna ukrojené řízky naklepeme, osolíme a prudce opečeme po obou stranách na oleji. Opečené řízky přeložíme na nahřáté talíře, olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo a mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme, až se od houstnoucí šťávy odděluje tuk. Podáváme se smaženými bramborovými hranolky nebo s opékanými brambory a se zeleninovou oblohou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Přírodní vepřové řízky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: ovčácké řízky, holštýnské řízky, vepřové kotlety po cikánsku, dijonské vepřové řízky, pikantní vepřové nudličky, vepřové nudličky s pórkem a žampiony na smetaně, vepřové kostičky se sladkými paprikami, vepřové ledvinky s mandlemi, benátské řízky, vepřové medailónky s vínovou omáčkou přírodní vepřové řízky, recept, minutky |