![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g syrových oloupaných brambor • 500 g kysaného zelí • 200 g klobásy • 2 vejce • 1 lžíce grilovacího koření • sůl • mletý pepř • česnek dle chuti • 5 - 7 lžic hladké mouky • asi 100 ml mléka • sádlo na smažení Recept přerovské zelňáky připravíme takto:
Kysané zelí scedíme, necháme okapat a překrájíme na drobnější kousky. Brambory nastrouháme nahrubo a smícháme se zelím. Přidáme na kostičky pokrájenou klobásu, vejce, sůl, koření, prolisovaný česnek a promícháme. Nakonec přidáme trochu mléka a podle potřeby zahustíme moukou. Z těsta tvoříme menší placky a na rozpáleném sádle smažíme z obou stran dozlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Přerovské zelňáky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeské zelňáky přerovské zelňáky, recept, přílohy |