![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 bifteky po 120 g • 120 g másla • sůl • pepř • mléko Recept pravé holandské bifteky připravíme takto:
Maso nepereme, ale okraje pečlivě oškrábeme, osolíme a opepříme po obou stranách. Na pánvi rozpustíme máslo a jakmile přestane pěnit, vložíme do něho maso. Při pečení stále masem pohybujeme a obracíme dvěma lžícemi, aby šťáva nevytekla. Chceme-li bifteky krvavé, stačí opékat 2 minuty po každé straně. Maso vyjmeme z pánve a položíme na horký talíř. Do omastku přidáme lžíci mléka a krátce povaříme. Šťávou polijeme horké bifteky a podáváme s opečenými brambory a salátem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pravé holandské bifteky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tropické bifteky, bifteky s vejcem pravé holandské bifteky, recept, minutky |