KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Polský guláš

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept polský guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g vepřového masa
   • 100 g anglické slaniny
   • 250 g točeného salámu
   • 1 kg zelí
   • 300 g kysaného zelí
   • 3 cibule
   • 3 rajčata
   • 1 stroužek česneku
   • 0,25 l vývaru
   • 6 kuliček jalovce
   • sůl
   • pepř
   • 1 bobkový list
   • 1 dcl kysané smetany
   • 6 kuliček celého černého pepře
   • sladká mletá paprika
   • petrželová nať
Recept polský guláš připravíme takto:
Slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme. Pak přidáme maso nakrájené nan kostky, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a krátce osmahneme. Potom přidáme nadrbno nastrouhané zelí a dusíme na mírném ohni. Po 10 minutách přidáme rajčata nakrájená na plátky, pokrájené kysané zelí a koření, podlijeme vývarem a dusíme. Až je maso měkké, vyndáme koření přidáme na větší kostičky nakrájený točený salám, osolíme a opepříme, přidáme mletou papriku, zahustíme smetanou a ještě asi 10 minut odkryté povaříme.





polský guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz