KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept polský bigos potřebujeme tyto suroviny: • 200 g uzeného bůčku • 200 g vepřového masa • 2 - 3 dobré klobásy • 500 g kysaného bílého zelí • 500 g čerstvého bílého zelí • 50 g sušených hub • 3 cibule • 280 g rajského protlaku • sádlo • sůl • pepř celý i mletý • cukr • bobkový list • nové koření Recept polský bigos připravíme takto:
Do jednoho hrnce dáme kysané zelí, uzené maso, bobkový list a nové koření, zalijeme vodou a dusíme asi 1 hodinu. Do druhého hrnce dáme dusit nakrouhané čerstvé zelí se sušenými houbami na 30 - 40 minut. Mezitím na pánvi na sádle usmažíme dozlatova na vetší kousky nakrájené cibule, vložíme na kousky nakrájené vepřové maso, osolíme a opepříme, podlijeme trochou vody a smažíme cca 15 min, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a ještě smažíme dalších 15 min. Z hrnce vyndáme dušené uzené maso a po vychladnutí ho nakrájíme na kostičky. Když máme vše hotové, vše smícháme do jednoho hrnce, přidáme rajský protlak, dle chuti přidáme sůl, mletý pepř a cukr a společně ještě dusíme asi 2 hodiny (musí se vypařit skoro všechna voda). V naší kuchařce bylo kromě receptu Polský bigos nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: makarony na neapolský způsob, polský guláš polský bigos, recept, hlavní jídla |