![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 12 ústřic • 60g másla • 2 lžíce hladké mouky • podle chuti sůl • 1/2 l mléka • 1 dl bílého vína • 3 citróny • 2 lžíce sladké smetany • 1 vejce Recept polévka z ústřic připravíme takto:
Ústřice vyjmeme lžičkou z lastur do malého kastrolku, takže jsou ve vlastí vodě, přidáme víno, část másla a postavíme na oheň, nádobou stále pohybujeme a obsah se nesmí zavařit - při vaření by ústřice ztvrdly. Ze zbytku másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozšleháme s mlékem, osolíme a dobře provaříme. Je-li polévka moc hustá, rozředíme ji vývarem a přecedíme přes jemné sítko, pak zjemníme smetanou a žloutkem. Ústřice vyndáme na síto, necháme odkapat a odstraníme ocásky (vousy). Vývar z ústřic s vínem pak vlijeme do připravené polévky, přidáme citrónovou šťávu a přepůlené ústřice a podáváme v šálku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Polévka z ústřic nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: uzená polévka s kroupami, rajčatová polévka se zelím, mléčná polévka se sýrem, rýžová polévka, dršťková falešná polévka, rybí polévka s cuketou, ukrajinská rybářská polévka, večerní polévka, zelná vepřová polévka pikant s houbami, papriková polévka s parmazánem polévka z ústřic, recept, polévky |