KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Polévka z ústřic

Kategorie: polévky, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept polévka z ústřic potřebujeme tyto suroviny:

   • 12 ústřic
   • 60g másla
   • 2 lžíce hladké mouky
   • podle chuti sůl
   • 1/2 l mléka
   • 1 dl bílého vína
   • 3 citróny
   • 2 lžíce sladké smetany
   • 1 vejce
Recept polévka z ústřic připravíme takto:
Ústřice vyjmeme lžičkou z lastur do malého kastrolku, takže jsou ve vlastí vodě, přidáme víno, část másla a postavíme na oheň, nádobou stále pohybujeme a obsah se nesmí zavařit - při vaření by ústřice ztvrdly. Ze zbytku másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozšleháme s mlékem, osolíme a dobře provaříme. Je-li polévka moc hustá, rozředíme ji vývarem a přecedíme přes jemné sítko, pak zjemníme smetanou a žloutkem. Ústřice vyndáme na síto, necháme odkapat a odstraníme ocásky (vousy). Vývar z ústřic s vínem pak vlijeme do připravené polévky, přidáme citrónovou šťávu a přepůlené ústřice a podáváme v šálku.





polévka z ústřic, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz