KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Polentové škubánky se čtyřmi druhy sýraKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:Na recept polentové škubánky se čtyřmi druhy sýra potřebujeme tyto suroviny: • 0,5 kg polentové mouky • rostlinný olej na vymazání plechu • případně opékání škubánků • 300 g čtyř různých druhů sýra včetně plísňového nastrouhých nebo rozdrobených Recept polentové škubánky se čtyřmi druhy sýra připravíme takto:
Polentu uvařte podle návodu na obalu. Po uvaření naneste polentu ve vyšší vrstvě na plech vymazaný olejem, povrch uhlaďte a nechte vychladnout. Pak lžící vykrajujte škubánky. Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušnou na 160°C), vykrájenou polentu naklaďte do pekáčku nebo na zapékací pánev a posypte nastrouhanými a (nebo) rozdrobenými sýry. Vložte do trouby a zhruba deset minut zapékejte, aby se sýr natavil. V naší kuchařce bylo kromě receptu Polentové škubánky se čtyřmi druhy sýra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborové noky s omáčkou ze sýra, škubánky s mákem, sekaná z tvarohu a sýra, špagety s omáčkou z modrého sýra, škubánky s uzeným masem a cibulí, zapečené škubánky se čtyřmi druhy sýra, kucmoch (škubánky) polentové škubánky se čtyřmi druhy sýra, recept, hlavní jídla |