Plněný jarní copKategorie: sladkosti, velikonoční jídlaHodnocení receptu: Na recept plněný jarní cop potřebujeme tyto suroviny: • 500 g polohrubé mouky • 3 žloutky • 100 g másla • 70 g cukru krystal • 2 dcl mléka • 30 g droždí • sůl • 1 lžíce rumu • na náplň: 80 g kandované směsi + 80 g rozinek + 0,5 dcl vody + 1 lžička citrónové šťávy + 130 g meruňkové marmelády • na potření: 2 lžíce moučkového cukru + šťáva z 1 citronu Recept plněný jarní cop připravíme takto: Z droždí, mléka, cukru a trochy mouky zaděláme kvásek a necháme vykynout. Pak přidáme k ostatním surovinám a zaděláme vláčné těsto, které rozdělíme na tři díly, z nichž vytvarujeme bochánky a necháme vykynout. Kandovanou směs a rozinky namočíme do půl dcl vody se lžičkou citrónové šťávy a pak smícháme s meruňkovou marmeládou. Vykynuté bochánky rozválíme na dlouhé obdelníky, potřeme náplní a zavineme. Spleteme cop, dáme na vymazaný plech a pečeme asi hodinu při 200°C. Pak necháme vychladnout, potřeme zbytkem marmelády. Dohladka utřeme moučkový cukr a šťávu z 1 citronu, nahřejeme ve vodní lázni a cop tím potřeme.
plněný jarní cop, recept, sladkosti |