![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,75 g kachního sádla • 1 česnek • bobkový list • tymián • zelená petržel • pár kuliček černého pepře • 4 velké cibule • sůl • pepř • 1 l vody • na náplň: 200 g kuřecích jater + 100 g hub (lišky nebo žampiony) + 100 g vařených fazolí + 50 g pistácií + olivový olej + 1 lžíce másla + tymián + 1 l kuřecího vývaru • na omáčku: 1 mrkev + kousek řapíkatého celeru + 1 cibule + 3 stroužky česneku + 2 větvičky rozmarýnu + hrst namočených bílých fazolí + máslo + kuřecí vývar Recept plněné cibule připravíme takto:
V kastrolu smícháme kachní sádlo, vyloupaný česnek, bobkový list, tymián, zelenou petržel, pár kuliček černého pepře a 4 velké cibule, mírně osolíme a opepříme, zalijeme litrem vody a přivedeme k varu. Jakmile cibule změkne, vyndáme ji, odřízneme vršek a opatrně vydlabeme dužinu. Na olivovém oleji orestujeme kuřecí játra, odložíme je stranou a na pánvi osmahne houby doměkka. Pak přidáme vařené fazole, pistácie, dužinu z cibule, lžíci másla, tymián a litr kuřecího vývaru a vaříme. Až omáčka zhoustne, vsypeme pokrájená játra a dochutíme solí a pepřem. Touto směsí naplníme cibule a krátce zapečeme v troubě. Mrkev, kousek řapíkatého celeru, nakrájenou cibuli, česnek a větvičky rozmarýnu orestujeme, přidáme hrst namočených bílých fazolí, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Omáčku rozmixujeme, přecedíme, zašleháme do ní máslo a podle potřeby rozředíme kuřecím vývarem. Nakonec ji vyšleháme do pěny. Do hlubokého talíře naservírujeme cibulovou marmeládu, navrch položíme plněnou cibuli, přelijeme šťávou a dokola nalijeme fazolovou omáčku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněné cibule nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: belgické plněné brambory, pečené brambory plněné tvarohem, karbanátky plněné hermelínem, brambory plněné mletým hovězím, plněné šunkové řízky, cibule zapečená s balkánským sýrem, plněné zapečené brambory, papriky plněné syrečkovou směsí, plněné vepřové řízky, baklažány plněné masem plněné cibule, recept, hlavní jídla |