KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Plněná panenka

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept plněná panenka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 vepřová panenka
   • 2 lžíce másla
   • 1 hrnek žampiónu nakrájených na plátky
   • 1 hrnek nakrájené klobásy
   • 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
   • 1 lžička tymiánu
   • 1 vaječný žloutek rozšlehaný
   • 2 plátky slaniny
   • 3 lžíce bílého vína
   • sůl
   • pepř
Recept plněná panenka připravíme takto:
Do masa uděláme 2 podélné řezy po celé délce panenky a paličkou lehce vyklepeme. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme žampióny. V misce smícháme žloutek, nakrájenou klobásu, žampióny, tymián a petrželku. Vzniklou směs přeneseme na panenku, ohrneme konce panenky a panenku srolujeme. Navrch položíme plátky slaniny. Panenku ovážeme provázkem, položíme do pekáče na alobal a navrch polijeme máslem. Alobal uzavřeme a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Pak alobal otevřeme, maso potřeme šťávou a pečeme dalších 10 minut. Z hotového masa odstraníme provázek a nakrájíme na kolečka. Do pánve nalijeme zbytky šťávy z alobalu, přilijeme víno, osolíme a opepříme, přivedeme k varu a nalijeme na plátky masa.





plněná panenka, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz