KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pistáciová zmrzlina

Kategorie: sladkosti, zmrzlina, nanuky, poháry

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pistáciová zmrzlina potřebujeme tyto suroviny:

   • 5 dcl mléka
   • 2 dcl nesolených nepražených pistácií
   • 2,5 dcl moučkového cukru
   • 1 šlehačka (40% tuku)
   • čtvrt lžicky sójového lecithinu
   • půl lžičky guarové gumy
   • špetka soli
Recept pistáciová zmrzlina připravíme takto:
Mléko smícháme s celými pistáciemi a pozvolna uvedmte do varu. Mírně bublající mléko s oříšky vaříme přikryté zhruba 5 minut. Pak odstavíme a necháme přikryté alespoň 15 minut. Později mléko s pistáciemi tyčovým mixérem rozmixujeme co nejjemněji. Po vychladnutí scedíme přes plátno a důkladně vyždímáme. K pistáciovému základu přidáme moučkový cukr, rozpustíme, přisypeme lecithin a guarovou gumu, důkladně rozmícháme, přilijeme smetanu a mírně promícháme. V uzavřené nádobě uložíte do mrazničky chladit, občas zamícháte, aby zmrzlina nenamrzala na okrajích nádoby a nedělala hrudky. Takto předchlazenou směs před vlitím do zmrzlinového strojku vyšleháme mixérem. Ve strojku se mrazí cca 20 až 35 minut do konzistence kopečkové zmrzliny.





pistáciová zmrzlina, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz