![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 5 dcl mléka • 2 dcl nesolených nepražených pistácií • 2,5 dcl moučkového cukru • 1 šlehačka (40% tuku) • čtvrt lžicky sójového lecithinu • půl lžičky guarové gumy • špetka soli Recept pistáciová zmrzlina připravíme takto:
Mléko smícháme s celými pistáciemi a pozvolna uvedmte do varu. Mírně bublající mléko s oříšky vaříme přikryté zhruba 5 minut. Pak odstavíme a necháme přikryté alespoň 15 minut. Později mléko s pistáciemi tyčovým mixérem rozmixujeme co nejjemněji. Po vychladnutí scedíme přes plátno a důkladně vyždímáme. K pistáciovému základu přidáme moučkový cukr, rozpustíme, přisypeme lecithin a guarovou gumu, důkladně rozmícháme, přilijeme smetanu a mírně promícháme. V uzavřené nádobě uložíte do mrazničky chladit, občas zamícháte, aby zmrzlina nenamrzala na okrajích nádoby a nedělala hrudky. Takto předchlazenou směs před vlitím do zmrzlinového strojku vyšleháme mixérem. Ve strojku se mrazí cca 20 až 35 minut do konzistence kopečkové zmrzliny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pistáciová zmrzlina nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jahodová vodová zmrzlina, domácí medová zmrzlina s mandlemi, čokoládová zmrzlina, borůvkovo-sněhová zmrzlina, jahodová zmrzlina ii, domácí zmrzlina z banánů a kiwi, domácí rybízová zmrzlina, pomerančová zmrzlina, jahodová zmrzlina, domácí malinová zmrzlina pistáciová zmrzlina, recept, sladkosti |